РІШЕННЯ № IX-023/2013

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури

13 листопада 2013 року                                                                                              м. Київ

 

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури у складі голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури  Загарія В.М., заступників голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури  Макарова О.А. та Бєляєва О.А., секретаря Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Піх І.Б., членів Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури: Безеги Т.М., Бірюкової А.М., Вишаровської В.К., Волчо В.В., Дроботущенко Т.О., Котелевської К.В., Кравченка П.А., Левчук Т.В., Мягкого А.В., Ноцького О.В., Петренка В.М., Пшеничного О.Л., Рогозянської С.О., Соботника В.Й., Таргонія В.О.,  розглянувши у відкритому засіданні скаргу громадянки ОСОБА_1 на  рішення дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Донецької області від  28 серпня 2013 року, яким відмовлено у порушенні  дисциплінарної справи стосовно адвоката ОСОБА_2,-

ВСТАНОВИЛА:

 

16 вересня 2013 року до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури надійшла скарга громадянки ОСОБА_1, в якій вона оскаржує рішення дисциплінарної палати КДКА Донецької області від 28 серпня 2013 року про відмову у порушенні дисциплінарного провадження відносно адвоката ОСОБА_2 Просить дане рішення скасувати та винести нове рішення, яким зупинити дію його свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю терміном на 1 рік. Вважає, що дисциплінарна палата КДКА Донецької області не прийняла до уваги доводи її скарги.

Заслухавши доповідача – члена Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури ОСОБА_3, перевіривши матеріали по скарзі ОСОБА_1, які надійшли з КДКА Донецької області, ВКДКА вважає, що скарга ОСОБА_1 не підлягає задоволенню у зв’язку з  наступним.

19.08.13 року КДКА Донецької області отримала скаргу мешканки м. Севередонецька Луганської області ОСОБА_1, в якій вона вказала на те, що адвокат ОСОБА_2 6.08.13 року у м. Северодонецьку по вул. Кучатова, 20 навмисно спричинив їй тілесні ушкодження. У зв’язку з чим просила надати правову оцінку діям ОСОБА_2 як адвокату відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», порушити дисциплінарне провадження та зупинити дію його свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю терміном на 1 рік.

В дисциплінарному провадженні відносно адвоката ОСОБА_2 знаходиться витяг з Єдиного реєстру адвокатів України. З нього вбачається, що адреса робочого місця адвоката ОСОБА_2 є: 93404, Луганська область, м. Северодонецьк, вул.Леніна,14/4. Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю йому було видано КДКА Донецької області.

Згідно зі статтею33 частини третьої Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», дисциплінарне провадження стосовно адвоката здійснюється кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури за адресою робочого місця адвоката, зазначеною в Єдиному реєстрі адвокатів України. На час розгляду скарги робоче місце адвоката зазначене у Донецькій області.

Із матеріалів, наданих дисциплінарною палатою КДКА Донецької області убачається, що перевірка скарги гр.ОСОБА_1 проведена із дотриманням вимог статті38 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», прийняте дисциплінарною палатою рішення відповідає вимогам статті 39 зазначеного Закону.

Враховуючи викладене, Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури, керуючись п.1 ч.5 ст.52 Закону України  «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», п.6.2.1. Положення про ВКДКА, п.3.6.5.(1) Регламенту ВКДКА,-

                                                 

ВИРІШИЛА:

 

1. Скаргу громадянки ОСОБА_1 на рішення дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Донецької області від 28 серпня 2013 року стосовно адвоката ОСОБА_2 залишити без задоволення.

2. Рішення дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Донецької області від 28 серпня 2013 року, яким відмовлено у порушенні дисциплінарної справи стосовно адвоката ОСОБА_2 залишити без змін.

3. Секретарю Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про прийняте рішення повідомити зацікавлених осіб.

4. Матеріали справи повернути до регіональної КДКА.

 

Рішення Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури може бути оскаржене до суду протягом тридцяти днів з дня його прийняття.

 

 

 

Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури                           В.М. Загарія

 

 

Секретар Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури                      І.Б. Піх