Новини і публікації

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури

19
Лип
Засідання ВКДКА

29-30 липня 2024 року відбудуться чергові засідання ВКДКА

Чергові засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відбудуться 29-30 липня 2024 року дистанційно - в режимі відеоконференції.

02
Лип
Засідання ВКДКА

Підсумки проведення засідання ВКДКА 27-28.06.2024 року

27-28.06.2024 року відбулися засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. На засіданнях за 9 скаргами з’явилися сторони.

28
Чер
Новини

Привітання Голови ВКДКА з Днем Конституції України

Дорогі колеги, шановні українці! Вітаю вас з державним святом – Днем Конституції України!

14
Чер
Засідання ВКДКА

27-28 червня 2024 року відбудуться чергові засідання ВКДКА

Чергові засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відбудуться 27-28 червня 2024 року дистанційно - в режимі відеоконференції.

12
Чер
Новини

Щодо тиску НАЗК на суддів КС: заява Ради адвокатів України

11 червня Національне агентство з питань запобігання корупції поширило на своєму сайті новину під заголовком «Чи мають декларуватися члени кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури: на чий бік стане КСУ?», у якій закликало громадськість, журналістів та міжнародних партнерів уважно стежити за розглядом у Конституційному Суді України скарги члена Дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області Оксани Бухтоярової щодо конституційності деяких положень Закону України «Про запобігання корупції. Засідання КСУ за цією справою має відбутися о 10 годині 12 червня 2024 року.

27
Тра
Новини

Обовʼязок поважати процесуальні права опонента розтлумачила РАУ

Повага до процесуальних прав адвоката, який представляє іншу сторону, і утримання від вчинення дій, що грубо порушують останні, полягає у належному, компетентному та добросовісному здійсненні адвокатом процесуальних повноважень, визначених відповідним процесуальним законом.

26
Тра
Засідання ВКДКА

Підсумки проведення засідання ВКДКА 23.05.2024 року

23.05.2024 року відбулося засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. На засідання за 5 скаргами з’явилися сторони.

24
Тра
Новини

Голова ВКДКА правомірно скерував скаргу на адвоката до КДКА іншого регіону – суд

Рада адвокатів України вправі деталізувати процедурні моменти діяльності КДКА та ВКДКА. Зокрема, щодо перенаправлення в окремих випадках скарг на дії адвоката до іншої КДКА. Це не порушує ст.33 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а навпаки регулює дотримання принципу правової визначеності.

10
Тра
Засідання ВКДКА

23 травня 2024 року відбудеться чергове засідання ВКДКА

Чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відбудеться 23 травня 2024 року дистанційно - в режимі відеоконференції.