Новини і публікації

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури

18
Бер
Засідання ВКДКА

29 березня 2024 року відбудеться чергове засідання ВКДКА

Чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відбудеться 29 березня 2024 року дистанційно - в режимі відеоконференції.

08
Бер
Новини

Привітання з Міжнародним жіночим днем

Любі жінки, шановні захисниці! Від щирого серця вітаю вас з Міжнародним жіночим днем!

04
Бер
Засідання ВКДКА

Підсумки проведення засідання ВКДКА 29.02.2024 року

29.02.2024 року відбулося засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури. На засіданні за 4 скаргами з’явилися сторони.

23
Лют
Публікації в ЗМІ

Упереджене декларування

Нещодавно у Конституційному Суді України спробували розглянути справу за скаргою Оксани Бухтоярової щодо конституційності подання декларацій представниками дисциплінарних органів адвокатури. Початок став невдалим.

19
Лют
Засідання ВКДКА

29 лютого 2024 року відбудеться чергове засідання ВКДКА

Чергове засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури відбудеться 29 лютого 2024 року дистанційно - в режимі відеоконференції.

16
Лют
Висновки

Аспекти розгляду скарг на адвокатів БПД узагальнила ВКДКА

Неналежна поведінка, пов’язана із наданням адвокатом, який надає безоплатну правничу допомогу, може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність. Адже встановлена особлива процедура участі у системі БПД зумовлює додаткові обов’язки.

15
Лют
Новини

Сенат КС у справі про адвокатське декларування виявився неповноважним

Другий сенат Конституційного Суду, який мав би розглядати справу за конституційною скаргою Оксани Бухтоярової щодо конституційності подання декларацій представниками дисциплінарних органів адвокатури, виявився неповноважним.

15
Лют
Новини

Якщо немає мирного врегулювання, КДКА не може відмовити адвокату у порушенні дисциплінарної справи

За загальним правилом, коли адвокат подає скаргу проти колеги, він має вжити заходи мирного врегулювання конфлікту, що виник. Втім, недотримання цієї вимоги не може бути підставою для відмови КДКА у порушенні дисциплінарної справи.

13
Лют
Висновки

За що адвоката можуть позбавити свідоцтва

Позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю є одним із трьох видів дисциплінарних стягнень, що може бути застосоване до адвоката лише з підстав, виключний перелік яких визначений законом. Як його на практиці мають застосовувати КДКА?