Голова ВКДКА Олександр Дроздов взяв участь у міжнародній конференції, присвяченій питанням забезпечення якості юридичної освіти, університетської автономії та академічній свободі в контексті підготовки фахівців для правничої професії ХХІ сторіччя

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури

24 квітня 2018 року у приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченка розпочала роботу дводенна міжнародна конференція «Забезпечення якості юридичної освіти, університетська автономія та академічна свобода в контексті підготовки фахівців для правничої професії ХХІ сторіччя». Захід проводиться за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

У конференції беруть участь особи, відповідальні за формування політики в Україні, лідери правничої професії, представники правничих шкіл України та інших країн (Польщі, США та Грузії), представники організацій громадянського суспільства, міжнародні експерти, делеговані Мінюстом та Міністерством освіти і науки України.

Голова ВКДКА Олександр Дроздов, як представник від адвокатури, виступив доповідачем під час першої сесії міжнародної конференції, яка присвячувалася самоврядній та регульованій природі правничої професії, професійним стандартам суддів, адвокатів, прокурорів та нотаріусів.

Друга сесія конференції має на меті окреслення історичного контексту зусиль щодо забезпечення якості юридичної освіти протягом останнього десятиріччя та аналіз реформування системи юридичної освіти Міністерством освіти і науки, Міністерством юстиції, правничими  школами.

Наприкінці конференції буде представлено та обговорено проект Типової навчальної програми правничої школи, розроблений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку,  як заснований на кращих міжнародних практиках інструментарій модернізації змісту юридичної освіти та підходів до її набуття відповідно до вимог Болонського процесу.

З програмою заходу можна ознайомитись за посиланням